Nieuwsoverzicht week 2
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 2

Het musicalnieuws van week 2. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Eerste beelden Stayin’ Alive Disco Fever

Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment heeft gisteren de eerste beelden gedeeld van de swingende theatershow Stayin’ Alive Disco Fever. Het gaat om de beelden van de generale repetitie in Schouwburg Amstelveen. Op Instagram laat de producent weten: “De show is helemaal af en we zijn er super trots op: geweldige stemmen, fantastische muzikanten, ijzersterke nummers, spetterende kostuums en mooi licht.”

Er is nu nog een lockdown, maar zodra de theaters weer open mogen zal Stayin’ Alive Disco Fever in verschillende theaters in Nederland te zien zijn. De cast bestaat zoals eerder aangekondigd uit Vajèn van den Bosch, Esmée Dekker, Annefleur van den Berg, Elindo Avastia, Yoran de Bont en Martijn Vogel. Voor de speellijst check de website van De Graaf & Cornelissen.

Eerste nummer Hugo de Groot de musical

Vanaf afgelopen maandag is het eerste nummer uit Hugo de Groot de musical te beluisteren: Mijn woorden als de zee, gezongen door Lars Mak. Lars speelt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse musical en zong dit nummer speciaal in om het publiek alvast kennis te laten met de muziek. Het nummer is te beluisteren via Spotify en Apple Music. In totaal zal de musical 13 originele nummers bevatten gecomponeerd door Helmer Kant.

Producent Fons van Rongen: “We maken een originele productie waardoor we vaak de vraag kregen wat voor soort muziek er in de voorstelling zit. Om daar antwoord op te geven brengen we nu met grote trots dit nummer uit.

GLUUR: Een live online theaterbeleving

De verlengde lockdown zorgt voor een nog langere sluiting van de theaters en daarom brengt TG Mangrove een unieke online theaterproductie. De cast bestaat onder andere uit Mylène d’Anjou, Aron Elkstak en Annemieke Elstak. De voorstelling GLUUR live is van 5 t/m 14 februari te zien en is speciaal gemaakt voor livestreaming waarbij elke avond live gespeeld wordt! Geen standaardregistratie dus, maar een filmische theaterbeleving. Hierbij zit je als kijker bovenop het spel doordat de camera je langs verschillende ruimtes meeneemt.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van GLUUR Live.

Mean Girls keert niet terug naar Broadway

De producent van Mean Girls heeft laten weten dat de musical niet terug zal keren op Broadway zodra de theaters in New York weer open mogen. De musical is gebaseerd op de gelijknamige tienerfilm. De musical Mean Girls ging in april 2018 in première en was voor het laatst te zien op 11 maart 2020. In totaal was de musical 805 keer te zien exclusief 29 try-outs. Een schrale troost is dat de Nationale tour van Mean Girls aankomende zomer wel zal worden voortgezet.

Header: ©De Graaf & Cornelissen Entertainment, ©Goedemorgen Theaterproducties, ©TG Mangrove, ©Entertainment Weekly

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *