Musicalnieuws week 2
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 2

Het musicalnieuws van week 2. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Masterclass Ivo van Hove

De internationaal geroemde opera- en toneelregisseur Ivo van Hove heeft met de musicals Rent, Lazarus en West Side Story indrukwekkende en vernieuwende musicals ontwikkeld en geregisseerd. Nu regisseert hij de rockmusical ‘Jesus Christ Superstar’, die in januari in première gaat.

In de, door MusicalMakers en DeLaMar georganiseerde, Masterclass op 20 januari neemt Ivo ons mee in het proces van het ontwikkelen en regisseren van grote, vernieuwende musicals en deelt hij zijn ervaringen. Diezelfde dag kan de voorstelling ‘Jesus Christ Superstar’ worden bezocht. Zowel de Masterclass als de voorstelling vinden plaats in DeLaMar.

De Masterclass van Ivo van Hove vindt plaats op zaterdag 20 januari om 11:00 exclusief in DeLaMar. Wil je meer informatie en direct je tickets boeken? Dat kan hier

Audities: Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?

Niels van Doormalen heeft in samenwerking met Francine Oomen, officieel de zoektocht geopend naar de getalenteerde hoofdrolspelers voor de aankomende musical Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?.

Voor de hoofdrollen binnen deze productie zoeken ze ervaren en geschoolde acteurs en zangers (M/V/X) met sterke spelkwaliteiten, van elke etnische achtergrond, die passen in een speelleeftijd van 20-33 jaar. Alleen degenen met relevante opleiding en/of werkervaring worden uitgenodigd om zich aan te melden. De uiterste aanmelddatum is vastgesteld op 1 maart 2024. Na aanmelding ontvangen de geselecteerde kandidaten het volledige audition pack.

Hoofdpersoon Rosa is inmiddels vijfentwintig jaar en zit midden in een quarterlifecrisis, net als haar vrienden. Wat doe je als je geen diploma, geen werk en geen huis hebt, maar wel een enorme studieschuld? Als je je koers, je prik, het contact met jezelf en elkaar kwijt bent? Dan is het tijd voor actie. Rosa gooit het roer om, en hoe!

Aanmelden voor de audities kan via In the Picture of op www.hoeoverleefikdemusical.nl.

Two Strangers (Carry a Cake Across New York) komt naar West End

Een maandje geleden schreven we nog deze lovende recensie over de musical Two Strangers (Carry a Cake Across New York). Nu is dan het moment daar dat deze productie officieel naar West End komt. Na meerdere uitverkochte voorstellingen in het Kiln Theatre zal de voorstelling vanaf 4 april verplaatsen naar het Criterion Theatre. Hoofdrolspelers Dujonna Gift en Sam Tutty blijven de vaste gezichten. Boek nu je kaarten via deze website.

Audities: Stand-by / Alternate Elsa voor Frozen de Musical

Stage Entertainment zoekt voor Frozen de Musical een full-time stand-by / alternate Elsa. Gereserveerd en aarzelend, maar inherent koninklijk, maakt Elsa een verbluffende nieuwe koningin van Arendelle. Ze is echter al meer dan tien jaar getraind om haar magische krachten te vrezen en verborgen te houden. Sterke belt.

Daarnaast wordt er nog gezocht naar volwassen dansers van alle etnische achtergronden met een uitstekende techniek en fantastische zangstemmen. De mannen in het ensemble kunnen ook features spelen waaronder Koning Agnarr, Pabbie en Oaken.

Ook worden er volwassen dansers gezocht van alle etnische achtergronden met een uitstekende techniek en fantastische zangstemmen. De vrouwen in het ensemble kunnen ook hoofdrollen spelen en/of features spelen waaronder Koningin Iduna en Bulda.

Beschikbaarheid wordt gevraagd vanaf april 2024 tot eind 2025. Inschrijven kan uitsluitend via Cast App profiel.

Nationaal Theaterweekend op 26, 27 en 28 januari 2024

Tijdens het Nationaal Theaterweekend op 26, 27 en 28 januari 2024 zijn voor slechts tien euro per kaartje voorstellingen te zien van grote bekende namen. Jamai, Carel Kraayenhof, Yentl en de Boer, het Scapino Ballet, Johnny Kraaijkamp, Soy Kroon en zangeres Mel staan in een van de tachtig theaters die dat weekend hun deuren voor iedereen openen. Een entreekaart van tien euro kan men bij de theaters kopen.

De diversiteit aan voorstelling is komende editie enorm,” laat Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds weten. “Er zijn voorstellingen van nieuw of lokaal talent, maar ook veel gevestigde namen hebben toegezegd dat hun voorstelling dat weekend voor slechts tien euro te zien is.

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theaterfonds en het Cultuurfonds en wordt ondersteund door hoofdpartner de VriendenLoterij. In 2016 werd het Nationaal Theaterweekend voor het eerst georganiseerd. De theaters bieden dit weekend voorstellingen die voor iedereen aantrekkelijk zijn, jong, oud, muziek, dans of komedie liefhebber.

Het Nationaal Theaterweekend vindt plaats van 26 tot en met 28 januari 2024. De kaartverkoop voor de voorstellingen is reeds van start gegaan.

Header: ©Hoe overleef ik de musical©Instagram @kilntheatre en ©Jan Versweyveld

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *