musicalnieuws week 2
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 2

Het musicalnieuws van week 2. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Scènefoto’s Robin Hood de musical (NJMT)

Op zaterdagavond 14 januari gaat Robin Hood de musical van het Nationaal Jeugd Musical Theater in première in het Zaantheater in Zaandam. De hoofdrollen in de productie worden gespeeld door Lotte van der Veen, Piet Mars, Cystine Carreon, Ruben Kuppens en Louis van Dijk.

Robin Hood de musical is een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden. Een episch, avontuurlijk kostuumdrama met een boodschap die nog altijd actueel is. Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal deze held erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen? Wij zijn morgen aanwezig op de première en zullen daarna uiteraard laten weten wat we van deze voorstelling vonden.

In aanloop naar de première kan je hieronder alvast de eerste scènefoto’s van de voorstelling bekijken. Kijk voor meer informatie en de volledige speellijst op de website

Nieuwe castleden ‘Willem Junior’ maken zich klaar voor de reis

Sinds september 2021 reist de muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over het leven van Willem van Oranje, langs theaters en scholen. Na de kerstvakantie wordt de reis met Willem en zijn vriendje Jan hervat, met aanvulling van vier nieuwe castleden: Calvin Kromheer, Wesley Florijn, Lucas van den Elshout en Kylian de Rooij, zo maakte producent STENT Producties vandaag bekend. 

In verband met drukke agenda’s en een snel aanvullend tourschema worden Calvin Kromheer en Wesley Florijn klaargestoomd als Willem, zij zullen naast Luuk Haaze en Thijmen de Koeijer deze rol vertolken. Merijn Oerlemans blijft aangesteld als Jan en hij wordt hierin bijgestaan door Lucas van den Elshout en Kylian de Rooij. 

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willen ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Script, liedteksten en regie zijn in handen van Florus van Rooijen, muziek is geproduceerd door Marnix Wetzer. 

De voorstelling is sowieso tot juni 2023 te zien in theaters en scholen door heel Nederland, scholen en theaters kunnen de voorstelling nog last minute boeken. Op maandag 17 april 2023 zal er exclusief een openbare voorstelling plaatsvinden in Bergen op Zoom met Calvin Kromheer als Willem en Merijn Oerlemans als Jan. De kaartverkoop is reeds gestart, tickets & info vind je hier 

Over exact één jaar gaan we op kamp met Mees Kees

Vandaag maakte de producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat de musical ‘Mees Kees Op Kamp’ over exact één jaar, op zondag 14 januari 2024, in première zal gaan in Schouwburg Het Park in Hoorn. 

‘’Met deze aankondiging ben ik enorm verheugd dat wij de productie nu écht naar de theaters gaan brengen. Tijdens de eerdere aankondigingen dat wij met z’n allen op kamp gingen met Mees Kees ontvingen wij al een stormvloed aan enthousiaste reacties vanuit het publiek én, het allerbelangrijkste, onwijs veel reacties en auditie aanmeldingen van kinderen! En zeg nou zelf… wie wil er nu eigenlijk niet mee met Mees Kees op kamp? Vanaf vandaag kan direct ieder kind tussen de 9-14 jaar met zang- dans, – en acteertalent zichzelf aanmelden bij STENT Casting voor de kinderaudities. Ondertussen heb ik mijn tandenborstel al ingepakt, we gaan op kamp en ik heb daar zin in!’’ aldus producent Sturkenboom.

De kaartverkoop voor de voorpremière en première, beide op 14 januari 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn, is vandaag exclusief van start gegaan. Tickets zijn verkrijgbaar via www.hetpark.nl. De musical zal van december 2023 t/m mei 2024 te zien zijn in de Nederlandse theaters, kaartverkoop voor de overige voorstellingen start binnenkort.

Alex Klaasen brengt na revues nieuwe voorstelling No Ponies - een eenmansrevue

Na het succes van Showponies 1, Showponies 2 en Snowponies staat Alex Klaasen vanaf volgend theaterseizoen weer alleen in het theater met zijn nieuwe voorstelling No ponies – een éénmansrevue.  

Na het succes van de voorgaande revues is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant dat paradepaardje moeten uitgangen. Nee, gewoon even tijd voor hemzelf. Momentje voor Alex. Even reflecteren. Juist in een tijd waarin we geacht worden precies te weten wat we vinden en haast gedwongen worden overal onze mening over klaar te hebben gaat Alex in retraite. Omdat het ook heel lekker kan zijn om het soms even niet te weten.

No ponies – een éénmansrevue is een voorstelling in de lijn van Showponies 1, 2 en Snowponies. Ook dit keer zal er weer een bonte stoet aan kleurrijke types de revue passeren, er wordt uiteraard weer belachelijk veel gezongen, van opera tot akoestische zingende zaag en ook zal Alex in zijn eentje alle hoogtepunten uit het klassieke ballet repertoire vertolken. Zonder hulp. Mét echte balletmaillot.

De voorstelling is van september 2023 t/m januari 2024 te zien door het hele land en gaat 8 oktober 2023 in première in DeLaMar Theater in Amsterdam. Meer informatie vind je hier. Voorafgaand aan de tournee zijn er in april nog leesvoorstellingen in het DeLaMar West in Amsterdam.

Header: ©Melissa Schoemacher, ©STENT Producties, ©Marije Slingerland

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *