Musicalnieuws week 18
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 18

Het musicalnieuws van week 18. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Cats keert dit jaar terug naar Nederland

Dit jaar zal de musical Cats weer terug gaan keren naar Nederland. De productie van West End zal van 14 december tot en met 18 december te zien zijn in Rotterdam Ahoy. De Nederlandse voorstellingen maken deel uit van een internationale tournee, Cats zal onder andere gaan spelen in Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Finland en Zweden.

“Na een succesvolle tour in 2019 zijn ze terug met slechts 6 shows en we zijn ervan overtuigd dat het publiek er vroeg bij moet zijn om deze tickets te kopen. Vooral omdat de showdata perfect zijn voor een pre-kerstevenement”, zegt Frederik van Alkemade – senior boeker van MOJO.

Willem Junior: Buddy Vedder toegevoegd aan de cast & audities!

De educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling Willem Junior, over Willem van Oranje, toert sinds september 2021 langs de theaters en scholen in heel Nederland. Vandaag kondigt producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties aan dat de productie met een tweede speelseizoen verlengd wordt, hierbij is een hoofdrol weggelegd voor onder andere Buddy Vedder. Hij zal de rol van Jan vanaf september 2022 overnemen van Merijn Oerlemans

Daarnaast worden er opnieuw audities gehouden voor eventuele eerste bezetting als understudy posities voor de rollen van Willem en Jan. De audities vinden plaats op vrijdagmiddag 20 mei 2022 in Amsterdam. Aanmelden en meer informatie? Klik dan zeker even hier.

Nieuwsgierig wat wij van de voorstelling Willem Junior vonden? Lees zeker even onze recensie!

Volledige kindercast Mees Kees op Kamp bekend

Sinds de aankondiging in oktober 2021 van de musical Mees Kees Op Kamp konden kinderen zich aanmelden voor de audities om in dé klas te komen van de allerleukste meester van Nederland. Vanaf maart startte STENT Casting het auditietraject met 500 enthousiaste én getalenteerde kinderen, uit al deze talenten zijn er 30 geselecteerd die afwisselend te zien zullen zijn in de musical.

Na twee auditierondes werden bij de zo gehete finals, in het bijzijn van regisseur/choreograaf Martin Michel, kinderregisseur Maikel Nieuwenhuis, producent Giovanni Sturkenboom én boekenschrijfster Mirjam Oldenhave de 30 kinderen geselecteerd. Onder het mom van een extra werksessie met Mees Kees, gespeeld door Merijn Oerlemans, werden de kinderen naar een school in Zeist gestuurd en deden zij – voorafgaand aan hun auditie – de Mees Kees Kennis Quiz. De uitkomst van iedere vraag stond voor een letter, die letters vormden het woord: ‘’PROFICIAT!’’. Vervolgens maakte Mees Kees bekend dat zij allen afwisselend in de musical mee mogen spelen, waarna de kinderen het uitschreeuwden van geluk.

De kindercast bestaat uit: Abel van der Valk, Aberi Harushaimana, Annet van den Berg, Caithlin van Gils, Fee van der Meulen, Femke van Zoelen, Fieke Matthee, Finn Versteeg, Floor Ligthart, Frederique Fontaine, Giando Lauwerens, Janneke van Straaten, Joris Hetterscheit, Kane van Deene, Koen van Ree, Levi Simonis, Lieke Wouters, Luca Oedairam, Luca Andre Gielissen, Mathijs Stoop, Mees Sidler, Mex Vrolijks, Miki Dee, Mimi Maan, Noa Telussa, Roza Rozeboom, Shanaya Fazal, Thimo van Haaren, Tijn Palmen en Valentina di Mondo.

De musical Mees Kees Op Kamp is september 2022 t/m juli 2023 te zien door heel Nederland. De kaartverkoop start binnenkort. Voor meer informatie, ga naar: www.meeskeesdemusical.nl

Mees Kees op kamp
©Stent Casting

Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman in nieuw theaterconcert

Na het succes van de theatercomedy serie Opvliegers, brengt Producent Rick Engelkes Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman terug naar de Nederlandse theaters met het feel-good theaterconcert: Girls on Fire. De voorstelling is vanaf november te zien in de Nederlandse theaters.

Dit keer wordt het concept in een nieuw jasje gestoken. Antje, Joanne en Hilke staan niet als personage, maar als zichzelf op het toneel. Girls on Fire is een show vol met bekende hits die elke vrouw kan meezingen, zoals I’m Every Woman, Respect, Girls Just Wanna Have Fun en Telkens weer. De drie vriendinnen vertellen en zingen ruimhartig over hun eigen levens, hun dochters, hun mannen en hun eigen opvliegers.

Want hoe 50 zijn deze vrouwen eigenlijk? Hoe houden deze carrière moeders het vol in ‘a men’s world’? Is het waar dat de altijd positieve Antje last heeft van moodswings? Wat maakt Joanne zo’n hippe oma en klopt het dat Hilke worstelt met haar corrigerend ondergoed? Nooit eerder gaven deze vriendinnen zich zo bloot. Dat levert hilarische en ontroerende momenten op. 50+ and still on fire!

Antje Monteiro: “Dit is een van de meest kwetsbare, maar ook een van de leukste dingen die ik in het theater heb gedaan! Samen met regisseur en schrijver Joep Onderdelinden werken we aan een voorstelling waarbij er meegezongen, meegedanst, maar ook zeker veel gelachen kan worden. De nummers en verhalen die in de brainstormsessie naar boven kwamen waren al zo leuk, ik kan niet wachten tot we dit in het theater kunnen laten zien!”

Brigitte Heitzer maakt de cast van Hello Again compleet

Met de toepasselijke titel Hello Again keert De Kernploeg na twee zomers afwezigheid terug naar het theater. Naast de eerder bekendgemaakte acteurs zal niemand minder dan Brigitte Heitzer de cast compleet maken. In deze vierde titel van De Kernploeg reis je kriskras door de twintigste eeuw langs tien affaires, van een broeierige dansvloer in een New Yorkse club in de jaren ‘70 tot de laatste minuten op de Titanic in 1912.

Brigitte kan niet wachten om te beginnen met repeteren: “Ik ben blij dat het eindelijk gelukt is mee te doen met De Kernploeg! Het is spannend om met een geweldige groep mensen in zo’n korte tijd iets bijzonders te maken én uit te voeren.” Ze zal o.a. naast Cystine Carreon, Jip BartelsDesi van Doeveren, Doris Baaten, Hugo Haenen en Lisse Knaapen te zien zijn in deze bijzondere voorstelling.

Hello Again is te zien vanaf 30 juni tot en met 10 juli in DeLaMar West, Amsterdam. De première zal op zaterdag 2 juli plaatsvinden. Voor informatie en tickets, klik hier.

Familiemusical Kruimeltje dit najaar in première

De hartverwarmende familiemusical Kruimeltje, met in de hoofdrol het leukste boefje uit de Nederlandse geschiedenis, zal dit najaar vanaf vrijdag 23 september in de Nederlandse theaters te zien zijn. Het is het verhaal van toen, maar in een fris en eigentijds jasje én met nieuwe muziek. Gemaakt in dezelfde stijl en door hetzelfde team als de producties Dolfje Weerwolfje, Dummie de mummie en Foeksia de miniheks, allen geproduceerd door REP Entertainment.

De cast bestaat uit onder andere Bente van den Brand (gedeelde rol met Anne Delien), Finn Poncin (gedeelde rol met Paul Disbergen) en Marnel de Rooij. De kindercast bestaat uit Max Roest (Kruimeltje), Luca van Ammers (Kruimeltje), Shayne Bakker (Kruimeltje) en Aiden Joshua Maij (Kruimeltje), Eva Franken (Keessie), Vlinder de Jong (Keessie), Romy Joosten (Keessie) en Vera de Heus (Keessie).

 

Header: ©REP Entertainment ©Rick Engelkes Producties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *