Musicalnieuws week 16
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 16

Het musicalnieuws van week 16. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Nieuwe single voor Het was Zondag in het Zuiden en Magtel de Laat toegevoegd aan cast

Speciaal voor de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden brengt Rowwen Hèze op dinsdag 25 april een nieuwe single uit: Ma’s water. Eerder werd al bekend gemaakt dat een groot deel van de liedjes uit het omvangrijke songbook van de wereldberoemde Limburgse band de leidraad vormt voor de nieuwe musical. Magtel de Laat is toegevoegd aan de cast en is te horen op de nieuwe single. Ma’s water wordt door Rowwen Hèze en Magtel de Laat live gespeeld in het tv-programma Tijd voor Max op dinsdag 25 april vanaf 17.10 uur op NPO1. De videoclip is vanaf vrijdag 28 april te zien op het YouTube kanaal van Rowwen Hèze .

Magtel de Laat is toegevoegd aan de cast van Het was Zondag in het Zuiden . Op de nieuwe single van Rowwen Hèze is zij al te horen. Magtel is in 2021 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool. Na haar deelname aan het tv-programma Op zoek naar Danny en Sandy is dit de tweede hoofdrol die ze in de wacht sleept. Servé Hermans: “We zijn trots dat Magtel mee gaat spelen. Ze speelt de rol van de jonge wethouder Brigitte Beckers die regelmatig botst met de burgemeester. Ze heeft haar vuurdoop al gehad door mee te zingen op de nieuwe single van Rowwen Hèze. En dat smaakt naar meer!”

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden van 19 juli tot en met 20 augustus 2023 in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Nieuwe scènefoto's Spring Awakening

De nieuwe scènefoto’s van Spring Awakening van producent OpusOne zijn deze week gepubliceerd. De musical keert dit jaar voor de derde keer terug, de première zal plaatsvinden op vrijdag 12 mei in het DeLaMar Theater en daarna tourt de productie door tot 2 juni.

De cast bestaat uit Dave Rijnders, Sterre Verschoor, Juul van de Laar, Shay Lachmann, Sterre Luna Zangirolami, Silvana Rocha, Valerie Lai, Josy Gruijter, Arnout Bultje, Menno Dekker en Tom Di Scala. De volwassen rollen worden gespeeld door Ad Knippels en Wieneke Remmers, Bas van Rijswijk is swing.

De voorstelling is geregisseerd door Koen van Dijk in een vertaling van Daniël Cohen. De muzikale leiding is in handen van Ezra van Nassauw en de choreografie is gemaakt door Roy Jonathans.

Bekijk de scènefoto’s, gemaakt door Liza Kollau, hier.

Matteo van der Grijn, Alexander Schuitema, Milan Sekeris hijsen 12½-jaar jubileumvlag

Op 20 april hesen Matteo van der Grijn, Alexander Schuitema en Milan Sekeris samen met de huidige bewoners van Rapenburg 56 de Soldaat van Oranje-jubileumvlag aan het huis waar Erik Hazelhoff Roelfzema tijdens zijn studententijd heeft gewoond.

Matteo van der Grijn creëerde de rol van Erik in 2010. Inmiddels hebben 25 acteurs (inclusief understudies) de rol van Erik gespeeld. De hoofdrol wordt op dit moment gedeeld door Alexander Schuitema en Milan Sekeris.

Sinds 10 april, precies 12½ jaar geleden na de allereerste tryout voorstelling, wapperen jubileumvlaggen rondom de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Vanaf vandaag hangt de vlag ook aan het Rapenburg 56 in Leiden.

Zondagmiddag 30 april viert Soldaat van Oranje – De Musical zijn 12½ -jarig jubileum.

Johnny Kraaijkamp en Soy Kroon volgend seizoen samen het theater in

Producenten Bram Verhaak en Diederick Ensink (De Theaterjongens) hebben aangekondigd dat Johnny Kraaijkamp en Soy Kroon samen het theater in gaan. De mannen hebben altijd al een keer samen op het toneel willen staan en vanaf januari volgend jaar is het dan eindelijk zo ver.

In deze komische voorstelling delen Johnny Kraaijkamp en Soy Kroon niet alleen hun eigen persoonlijke ervaringen in verhalen, maar kruipen ze ook in de huid van vele anderen in hilarische sketches die een komisch licht schijnen over een aantal onvermijdelijke, actuele en herkenbare thema’s. Bestaat papadag eigenlijk wel? Wat kan je vandaag de dag bijvoorbeeld nog zeggen? Wat gebeurt er als een komiek zijn humor is verloren? Hoe word je niet vergeten als je er niet meer bent? Kraaij en Kroon gaan op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Één ding staat volgens hen als een paal boven water: “er kán… nee, er móét worden gelachen”.

De regie van de voorstelling ligt in handen van Joep Onderdelinden. Onderdelinden zal ook, samen met Roel Bloemen, het script schrijven. Te zien vanaf 12 januari 2024 tot en met 13 april 2024.

Header: ©Marieke van der Poort, ©Annemieke van der Togt, ©Liza Kollau

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *