Nieuws

Nieuwsoverzicht week 15

Het musicalnieuws van week 15. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Musical Awards Gala 15 mei terug in AFAS Circustheater Scheveningen, kaartverkoop gestart

Musicalminnend Nederland kan zich opmaken voor de 21ste editie van het Musical Awards Gala, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe hoofdpartner: de VriendenLoterij. Op 15 mei zullen alle musicalsterren van Nederland in het AFAS Circustheater Scheveningen bijeenkomen om te zien wie er met de prestigieuze Awards naar huis gaan. De spanning onderling is groot, want in het afgelopen jaar zijn er veel grote en kleinere producties in première gegaan die door recensenten goed tot zeer goed beoordeeld zijn. ‘Het is een prachtig musicaljaar geweest,’ laat presentator Frits Sissing weten. ‘Een jaar waarin we gelukkig ook weer de bezoekersaantallen zagen toenemen. Veelal stonden de acteurs en actrices voor bomvolle zalen. Op 15 mei horen de genomineerden of ze ook deze mooie prijs mee naar huis mogen nemen. En uiteraard krijgen we een fantastisch voorproefje van de musicals die momenteel en komend seizoen in de theaters te zien zijn.’

Voorafgaand aan het Musical Awards Gala, vindt er op 1 mei de traditionele genomineerdenlunch plaats. Enkele dagen daarvoor zal bekend worden gemaakt wie voor welke award is genomineerd. Ook de nominaties voor twee publieksprijzen, de VriendenLoterij Beste Musical van het Jaar en de Beste Familiemusical van het jaar, worden dan onthuld. Stemmen kan vanaf 11 tot en met 25 april via https://stemmen.musicalawards.nl.

Kaarten voor het Musical Awards Gala zijn sinds gisteren te koop. Meer informatie en kaartverkoop: www.eventim.nl

Internationale musical-hit Disney’s Winnie de Poeh vanaf september in Nederland en België te zien

Morssinkhof Terra Theaterproducties, in samenwerking met Rockefeller Productions en Disney Theatrical Group, brengt de Disney-musical Winnie de Poeh voor het eerst naar Nederland en België, nadat deze succesvol heeft gespeeld in New York, Chicago, Londen en op tournee in de Verenigde Staten en Engeland. De voorstelling, gemaakt door Jonathan Rockefeller, is van september 2023 tot en met mei 2024 te zien in heel Nederland en België, volledig in het Nederlands gespeeld en gezongen.

Disney’s iconische Winnie de Poeh, Janneman Robinson en hun beste vrienden Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn en Uil (oh… en vergeet Teigetje niet!) komen tot leven in een prachtig verbeelde musical-bewerking. Met de wereldberoemde Disney-liedjes van Oscar- en Grammy Award-winnaars Robert en Richard Sherman, wordt dit verhaal verteld met nieuwe theatrale en levensgrote poppen. Gebaseerd op de wereldberoemde verhalen van A. A. Milne en de films en tv- series van Disney.

Producent Michiel Morssinkhof:
“Winnie de Poeh is één van de bekendste en meest iconische figuren uit de geschiedenis, we zien er enorm naar uit om deze warme musical te brengen met onze Nederlandse cast.” 

Meer informatie over Winnie de Poeh vind je op deze website.

De eerste beelden van Sweeney Todd

Afgelopen week was het tijd voor de eerste voorstelling van Sweeney Todd. Ook de eerste foto’s van deze gloednieuwe versie zijn sinds deze week te bekijken. De spannende en humoristische voorstelling is maar vijf weken te zien, exclusief in Amsterdam en Rotterdam. 

Naast Simone Kleinsma en Hans Peter Janssens zijn ook o.a. Lone van Roosendaal, Jonathan Demoor, Valerie Curlingford en Samir Hassan te zien in Sweeney Todd. De cast neemt je mee backstage en vertelt over het verhaal, de muziek, de personages en nog veel meer! Klik hier om dit allemaal te bekijken.

“Wat zou jij doen in oorlogstijd?” - Samenwerking Vrije Academie, Museum Engelandvaarders en Soldaat van Oranje de Musical

In aanloop naar Bevrijdingsdag werken de Vrije Academie (Amsterdam), Museum Engelandvaarders (Noordwijk aan Zee) en Soldaat van Oranje – De Musical (Katwijk) samen aan een tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Net als in Museum Engelandvaarders en de bij de voorstelling behorende tentoonstelling in de TheaterHangaar, worden er vragen gesteld vanuit het overkoepelende thema: “Wat zou jij doen in oorlogstijd”. De bescheiden tentoonstelling is van 20 april tot en met 18 juni te zien bij de Vrije Academie in Amsterdam. Het ontwerp van de tentoonstelling is van Peggy Osinga, osingadesign bno. De toegang is gratis.

De samenwerkende organisaties hopen zo (persoonlijke) geschiedenissen door te vertellen en de herinnering levend te houden, door het publiek te confronteren met riskante, levensbepalende keuzes onder de druk van een oorlog. Herdenken is doorgeven. Vrijheid is nooit vanzelfsprekend.

In de expositieruimtes van de Vrije Academie maken de bezoekers kennis met de werkelijke Engelandvaarders waarop de karakters in de musical gebaseerd zijn. Zo komen in de expositie naast Erik Hazelhoff Roelfzema, ook verzetsstrijders Peter Tazelaar en Chris Krediet aan bod. Ook de verhalen van hun collega-Engelandvaarders, vrienden en medestrijders Bob van der Stok, Ernst de Jonge en Sabine Zuur worden verteld met foto’s, verhalen, video- en geluidsfragmenten. De tentoonstelling verduidelijkt de motivaties voor de keuzes die deze Engelandvaarders maakten.

Header: ©Rockefeller Productions, ©Musical Awards Gala

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *