Nieuws

Nieuwsoverzicht week 12

Het musicalnieuws van week 12. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Sterrencast Jesus Christ Superstar uitgebreid met Alex Klaasen en Edwin Jonker

Albert Verlinde heeft deze week, op de 75ste verjaardag van componist Andrew Lloyd Webber, bekendgemaakt dat Edwin Jonker en Alex Klaasen als Pilatus en Herodes in de iconische musical Jesus Christ Superstar te zien zullen zijn. Nadat eerder al bekend is geworden dat er hoofdrollen zijn voor Jeangu Macrooy (Jezus), Freek Bartels (Judas) en Magtel de Laat (Maria) is de theaterproducent trots op zijn sterrencast. De kaartverkoop voor Jesus Christ Superstar is vanaf deze week geopend.  

Samen met Senf Theaterproducties en Jaco Kaasschieter produceert Albert Verlinde deze legendarische musical, in een regie van Ivo van Hove. “Met Edwin Jonker en Alex Klaasen hebben we twee fantastische acteurs,” laat Albert Verlinde weten. “Zij hebben hun sporen in diverse disciplines verdiend en zijn echt een toegevoegde waarde voor deze voorstelling. Dit is een sterrencast waar ik enorm trots op ben.” 

Alex Klaasen, winnaar van maar liefst zes Musical Awards, verheugt zich op zijn rol van Herodes. “En op de samenwerking met Ivo van Hove, die deze voorstelling gaat regisseren. Hij weet een productie altijd naar een hoger plan te tillen en het maximale uit de cast te halen. Dat moet fantastisch zijn om daar deel van uit te maken.”

Edwin Jonker is het eens met Alex. “Als je ziet wie er allemaal meedoen aan deze voorstelling, mag je spreken van grote namen die fantastisch kunnen spelen en zingen. Trots dat ik mee mag doen.”

Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari 2024 in première in het DeLaMar Theater Amsterdam en is daarna slechts 7 maanden te zien in 21 theaters.

Juich jouw idool naar de finish of schaats mee!

Stichting Spieren voor Spieren heeft als missie om samen alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Op 26 maart worden er zoveel mogelijk etappes van de Elfstedentocht geschaatst om geld in te zamelen voor dit bijzondere goede doel. Het startschot wordt gegeven door de voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden Wiebe Wieling. Het wordt een feestje in de Elfstedenhal van Leeuwarden op deze laatste dag dat er ijs ligt. Er is livemuziek, koek en zopie en er schaatsen BN’ers mee. Iedereen is welkom en de toegang is gratis, de start is om 10.00 uur.

Om zich in te leven in hun rol gaat ook de cast van Musical De Tocht zoveel mogelijk Elfsteden- kilometers schaatsen, van de cast doen Wolter Weulink, Nandi van Beurden, Theo Martijn Wever, Boy Ooteman, Jolijn Henneman, Bertrie Wierenga, Thijs Meester, Emily White, Sandra Jonkman, Iremlijn Geerts, Ilja de Boer, en Christian Jongedijk mee. 

Je kunt nog meedoen! 

Je kunt je inschrijven voor één of meerdere etappes. Een etappe is bijvoorbeeld van Leeuwarden naar Sneek (+/- 1 uur schaatsen) of van Hindeloopen naar Workum (+/- een half uur schaatsen). Het inschrijfgeld staat gelijk aan het aantal kilometers dat een etappe in werkelijkheid is in dit geval is dat 22 euro voor Leeuwarden-Sneek en 9 euro voor Hindelopen-Workum. Dit geld gaat rechtstreeks naar Spieren voor Spieren. Voor elke etappe is een tijdslot, aan het einde van het slot is de finish, iedereen haalt dus de volgende stad. Zo kan iedereen meedoen! Inschrijven kan via de website.

Samen met de Sven Kramer Academy, Sport Fryslân en De Elfstedenhal organiseert Musical de Tocht dit bijzondere evenement.

Nieuwe cast Spring Awakening bekend

OpusOne heeft deze week de nieuwe cast van de musical Spring Awakening bekendgemaakt. Dave Rijnders, Sterre Verschoor, Juul van de Laar, Shay Lachmann en Sterre Luna Zangirolami waren al in de eerste versie te zien. Nieuw in de cast zijn Silvana Rocha, Valerie Lai, Josy Gruijter, Arnout Bultje, Menno Dekker en Tom Di Scala. De volwassen rollen worden in deze succesvolle theaterproductie gespeeld door Ad Knippels en Wieneke Remmers en Bas van Rijswijk is swing. 

Spring Awakening is al twee keer eerder te zien geweest in DeLaMar West. Na dit succes is er besloten om met deze gedurfde musical vol jonge talenten het land in te gaan. Vanaf 19 april begint de productie in het Maastheater in Rotterdam gevolgd door series in Tilburg, Nijmegen en Amsterdam. Een afsluitende serie voorstellingen in Leeuwarden, Spijkenisse, Maastricht, Zwolle, Goes, IJmuiden en Weert complementeert deze tournee.

OpusOne heeft met een bijdrage van het Blockbuster Xtra Fonds voor deze serie nieuw artwork kunnen ontwikkelen en kan verder werken aan de professionalisering van haar social mediabeleid. Zo kan het gezelschap zich de komende tijd nog intensiever gaan richten op het bereiken van een nieuw en jong musicalpubliek. De voorstelling is geregisseerd door Koen van Dijk in een vertaling van Daniël Cohen. De muzikale leiding is in handen van Ezra van Nassauw en de choreografie is gemaakt door Roy Jonathans.

Jon van Eerd regisseert hilarische West-End hit De Komedie Over een Bankoverval

Jon van Eerd’s Pretpakhuis maakte deze week op spectaculaire wijze de nieuwe productie De Komedie Over een Bankoverval bekend. Buddy Vedder kwam samen met Joey Schalker en Suzanna Pleiter, langs de gevel van het Oude Luxor afdalen om zo de geveldoeken met het nieuwe artwork te onthullen. Naast Buddy, Joey en Suzanna zullen ook Rogier Komproe, Arie Cupé, Martin van der Starre, Cathalijne de Sonnaville, Zjon Smaal en Lars Vaessen te zien zijn. De Komedie Over een Bankoverval is vanaf oktober te zien door het hele land. 

Na het spelen van de laatste voorstelling van Zo Vader Zo Zoon op 5 april, zal Jon van Eerd zich storten op het bewerken en regisseren van De Komedie Over een BankovervalDeze West-End hit, die vol zit met doldwaze misverstanden, absurde verhaallijnen en grappen, is tevens een acrobatische uitdaging waarbij touwladders, luchtschachten, achtervolgingsscènes en verticaal gespeelde scènes niet gevreesd worden en volledig passen in de traditie van de komedies van Jon van Eerd.

‘Deze komedie is iets wat Nederland nog nooit eerder heeft gezien. Wij gaan hiermee echt nog een flinke stap verder dan Harrie Vermeulen. Het wordt een onbetaalbaar kolderiek verhaal met fenomenale sketches en unieke vondsten in het decor,’ aldus Van Eerd. 

Het verhaal

Als een stel boeven uit de gevangenis weet te breken smeden zij een plan om een kostbare diamant te stelen. De diamant bevindt zich in de kluis van een bank die door een stel niet al te snuggere druiloren wordt bestierd. De liefdesrelatie van één van de boeven met de dochter van de bankdirecteur zorgt echter voor gecompliceerde consequenties. Een zoektocht naar de diamant door een ongekend uniek decor levert voor de Nederlandse theaters een ademloze beleving. Meer informatie over de voorstelling, vind je op de website.

Overweldigende belangstelling vriendendag Soldaat van Oranje - De Musical

Soldaat van Oranje – De Musical viert op 30 april zijn 12,5 jarig jubileum. Voor vrienden van de voorstelling organiseert de productie op 26 april een vriendendag, waarbij onder andere een exclusieve rondleiding door cast en crew wordt gegeven. Ook wordt er samen met de acteurs gezongen onder leiding van muzikaal supervisor Michiel Ballhaus. Uiteraard is er veel gelegenheid voor meet&greet en foto’s.

Nieuwsbrieflezers werden eerder vorige week al geïnformeerd en zij konden afgelopen vrijdag vanaf 12.00 uur tickets boeken voor de voorstelling inclusief vriendenprogramma. Er waren 200 tickets beschikbaar. Om 12.06 uur waren de tickets uitverkocht met honderden mensen in de wachtrij.

Header: ©Liza Kollau, ©Pretpakhuis

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *