Musicalnieuws week 11
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 11

Het musicalnieuws van week 11. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Tweede concert ‘Ensemble, Ensemble!’ wegens grote vraag naar kaarten

Het grootste musicalensemble van Nederland gaat een tweede concert geven. Het eerste concert op 9 mei – om 19.30u – was binnen een mum van tijd uitverkocht dus is er een extra concert gepland om 21.30u. 

Natuurlijk hebben we er zelf ontzettend veel zin in, zo kwam immers dit hele project tot stand’ laat initiatiefnemer Steven Roox weten. ‘Maar dat de liefhebbers na al die maanden van gesloten theaters weer zo enthousiast kaarten boeken maakt dit extra bijzonder.’ vult medeorganisator Rudy Hellewegen aan.

In samenwerking met DeLaMar West produceren Steven Roox (Come From Away, Beauty and the Beast) en Rudy Hellewegen (14 de musical, Soldaat van Oranje – De Musical) onder de muzikale leiding van Jeroen Sleyfer (Hij Gelooft in Mij, Ciske de Rat) dit muzikale concert. 

De keelsnoepjes, gemberthee en honing zijn besteld en de buren zijn gewaarschuwd! ‘Ensemble, Ensemble!’ is te zien in het DeLaMar West. Tickets voor het tweede concert zijn te koop via deze website. 

Eerste beelden van de Trompettist in Auschwitz

De prachtige voorstelling de Trompettist in Auschwitz is op dit moment aan het touren langs de Nederlandse theaters. Wij brengen begin april een bezoekje aan deze voorstelling, dus stay tuned voor ons verslag. De scènefoto’s, gemaakt door Annemieke van der Togt, zijn sinds deze week beschikbaar en kan je hieronder zien. 

Soy Kroon en Thomas Cammaert vertellen en spelen in een regie van Eddy Habbema het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz. Het boek van Dick Walda wordt door Allard Blom bewerkt tot theatertekst.

De voorstelling is t/m 6 mei te zien door het hele land, klik hier voor meer informatie en tickets! 

Cast Musicals Gone Mad bekend

Vorige week kondigde Musicals Gone Mad de herstart van de jaarlijkse Bonte Avond van het musicalseizoen aan. Deze week is ook bekendgemaakt welke cast er in de tiende editie van de musicalparodie te zien zal zijn: Robbert van den Bergh, Luuk Haaze, Cinthia de Neef en Maaike Widdershoven. De presentatie is in handen van Jeroen Phaff, die hierbij niet helemaal zichzelf zal zijn. 

Robbert van den Bergh is dit seizoen te zien in Come From Away. Luuk Haaze schitterde tot afgelopen zondag in de hoofdrol in Spring AwakeningCinthia de Neef was afgelopen najaar in Vlaanderen te zien in Rent en is lead soliste op de schepen van AIDAcruises. Maaike Widdershoven is bij het grote publiek bekend van haar hoofdrollen in grote musicals als The Sound Of Music, West Side Story en The Phantom Of The Opera. Jeroen Phaff vertolkte rollen in vele Nederlandse en buitenlandse producties, waaronder Tanz der Vampire, Aida en Les Misèrables. Momenteel maakt hij furore als farao Cheops in One de musical

Musicals Gone Mad, met dit jaar als thema The Great Reset, is een vrolijke voorstelling met een lach, een tiran en een bizarre complottheorie. Vliegende tapijten, geïsoleerde eilanders, rondspokende royalty en een ‘vermusicaliseerde’ pandemie zijn slechts enkele van de onderwerpen die in de parodie aan bod komen. 

De voorstelling is enkel te zien op maandag 13 juni in DeLaMar West. Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.delamar.nl. Meer informatie is te vinden op www.musicalsgonemad.nl

Musicalgroep Utrecht presenteert de hilarische muziektheaterproductie Lang en Gelukkig

Musicalgroep Utrecht voert van donderdag 2 juni t/m zondag 5 juni 2022 het hilarische muziektheaterstuk Lang & Gelukkig op in Theater het Huis Utrecht. Lang en Gelukkig is een Nederlands muziektheaterstuk dat in het seizoen 2007/2008 en 2013/2014 door het Ro theater in Rotterdam werd opgevoerd. De toneelteksten zijn geschreven door Don Duyns, Alex Klaassen schreef de liedteksten en maakte de bewerking van de liedjes.

Lang en Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes en een parade aan bekende sprookjesfiguren. Maar niets is wat het lijkt. Assepoester wordt gekleineerd door haar boze stiefzusters Paris en Hilton, Roodkapje heeft een relatie met een boze wolf met imagoproblemen en prins Roderick van Oranje Nassaukade wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen tot een climax op het Grote Bal. Lang en Gelukkig is een uitbundig theaterfeest voor iedereen van 5 tot 110 jaar.

Musicalgroep Utrecht heeft zich dit jaar, samen met haar partners, hard ingezet om muziektheater toegankelijk te maken voor ouderen, doven, slechthorenden en families met een kleine beurs. De voorstellingen op vrijdag 3 juni zijn door de inzet van gebarentolken ook geschikt voor doven- en slechthorenden. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Header: ©Musicalgroep Utrecht, ©Musicals Gone Mad, ©Annemieke van der Togt

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *