Spot the Week 10
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 10

Het musicalnieuws van week 10. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

Musical Awards Gala vindt dit jaar plaats op 24 april

Het prestigieuze Musical Awards Gala vindt dit jaar in het AFAS Theater in Leusden plaats. Woensdag 24 april 2024 worden daar de belangrijkste musicalprijzen uitgereikt. Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen op hun favoriete musical van het afgelopen seizoen. Dit kan vanaf 11 maart via de website van het Musical Awards Gala.

Welke musicalacteurs en -actrices het felbegeerde beeldje in ontvangst mogen nemen, is nog niet bekend, maar de jury van het Musical Awards Gala heeft de afgelopen maanden alle kleine en grote musicals gezien en binnenkort worden de genomineerden voor de Musical Awards bekendgemaakt.

Net als voorgaande jaren mag het publiek ook weer stemmen op hun favoriete musical van het afgelopen seizoen en de musicals die nog steeds te zien zijn. In deze categorie zijn er de VriendenLoterij Publieksprijs voor Beste Musical en de Eventim Publieksprijs voor Beste Familiemusical.

Nieuw dit jaar is dat door de VriendenLoterij, onder alle stemmers, een West End weekend in Londen wordt verloot. Vanaf 11 maart kan het publiek stemmen via de website van de Musical Awards.

Het Musical Awards Gala vindt plaats op 24 april 2024 in het AFAS Theater in Leusden en wordt vanaf 20.25 uur live door de AVROTROS op NPO1 uitgezonden.

Meer informatie op www.musicalawards.nl

Bekendmaking cast nieuwe John Nijenhuis film ‘Rokjesnacht’

Deze week is de cast gepresenteerd van de 21e Johan Nijenhuis film; ‘Rokjesnacht.’ De opnamen van de bioscoopfilm, gebaseerd op de populaire en prijswinnende musical Blind Date, zijn inmiddels van start gegaan met onder ander Leo Alkemade, Abbey Hoes en Brigitte Heitzer. ‘Rokjesnacht’ is een herkenbare comedy over het daten in de hedendaagse wereld en de ongemakkelijke omstandigheden van blind dates.

De hoofdrollen in deze romantische comedy worden vertolkt door Leo Alkemade, Abbey Hoes, Brigitte Heitzer, Lykele Muus, Bertrie Wierenga en Kiefer Zwart.  Overige rollen zijn weggelegd voor Sinan Eroglu, Peter Bolhuis, Tineke Schouten, Patrick Martens, Maaike Martens, Juultje Tielemans, Yip Andjar, Toto (Dokter Bruine Beer) en Kelly Mexy. 

Rokjesnacht wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co en geregisseerd door Johan Nijenhuis (Verliefd op Bali, De beentjes van Sint Hildegard). Het scenario is gebaseerd op de musical Blind Date van De Theater BV en is geschreven door Allard Blom. Splendid Film brengt de film 3 oktober uit in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De film is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive. Daarnaast heeft Rokjesnacht een unieke samenwerking met M&M’S.

Schiecentrale Rotterdam is dé locatie voor Mamma Mia! The Party

Mamma Mia! The Party wordt vanaf september 2024 tot en met januari 2025 in de iconische Schiecentrale in Rotterdam gespeeld. Producent Just Entertainment is verheugd vandaag te melden dat dit historische gebouw dé locatie wordt waar de ultieme feelgood show met de grootste hits van ABBA plaatsvindt. ‘Dit gebouw in het Lloydkwartier in de Maasstad leent zich bij uitstek voor Mamma Mia! The Party.’

Dit is dé locatie waar Mamma Mia! The Party volledig tot haar recht zal komen,’’ laat producent Just Entertainment weten. In de Schiecentrale, vlakbij het bruisende centrum van Rotterdam, het pittoreske Delfshaven en op loopafstand van de Euromast, wordt de komende maanden een groot Grieks dorp nagebouwd. Tot in de finesses zal men zich straks op dat Griekse eiland wanen. Het wordt een groot spektakel, waar je geniet van een heerlijk 4-gangen diner, de heerlijke nummers van ABBA zoals Waterloo, Super Trouper, Dancing Queen en uiteraard Mamma Mia! en een spetterende afterparty.

In Mamma Mia! The Party waan je je in het paradijs. Voel je welkom op het Griekse eiland Skopelos en ontdek een bloeiend nieuw verhaal. Ontmoet de flamboyante restauranteigenaar Nikos, zijn vrouw Kate, dochter Konstantina en neef Adam die hun weg vinden in het gezinsleven in de taverne, terwijl de zon ondergaat boven de Middellandse Zee. Ga op in een fantastische wereld terwijl overal om je heen een warm, romantisch en grappig verhaal wordt opgevoerd. Verken het glorieuze decor, zoals deze te zien was in de iconische films, en laat je verblinden.

Binnenkort wordt bekendgemaakt wie de hoofdrollen gaan vertolken.

De Kleine Zeemeermin De Musical komt met Sita Vermeulen en Natascha Molly in de hoofdrol

Van Hoorne Studios kondigt met trots aan dat zij hun jarenlange sprookjestraditie in theaterseizoen 2024-2025 voortzetten met ‘De Kleine Zeemeermin De Musical’. Na het wereldberoemde sprookje ook in theaterseizoen 2018/2019 naar het theater gebracht te hebben, komt Van Hoorne Studios dit seizoen terug met een vernieuwde versie van deze betoverende sprookjesmusical. Wat de productie extra bijzonder maakt is dat de rol van de Kleine Zeemeermin zal worden gespeeld door niet één, maar twee musicaltalenten. Namelijk, Sita Vermeulen en Natascha Molly.

Sita Vermeulen en Natascha Molly zullen elkaar afwisselen in de rol van de Kleine Zeemeermin. Voor de fans van Van Hoorne Studios zal Sita Vermeulen als prinses geen onbekende zijn, gezien zij al vele jaren onderdeel is van de sprookjesmusicals van Van Hoorne Studios. Aan de andere kant zullen musicalfans Natascha Molly kunnen kennen van haar deelname aan het tv-programma “Op zoek naar Maria” en haar rollen in producties als “14 De Musical” en Disney’s “AIDA”. Nu zal zij zich voor het eerst aansluiten bij een productie van Van Hoorne Studios. “Ik kijk enorm naar uit om De Kleine Zeemeermin te spelen en dit prachtige verhaal tot leven te laten komen. Zelf ben ik altijd gek geweest op sprookjes, dus het spelen van deze stoere, lieve en dappere zeemeermin is toch wel echt een kinderdroom! We gaan er iedere show een feest van maken!” Aldus Natascha.

Darren van der Lek binnenkort te zien als Heer Farquaad in Shrek de Musical

De voorbereidingen voor Shrek de Musical zijn in volle gang en Van Hoorne Studios kan niet wachten om musicalliefhebbers te betoveren met het verhaal van Shrek. Met trots kondigen zij nu aan dat Darren van der Lek onderdeel zal zijn van de veelbelovende cast. Hij zal de rol van Heer Farquaad gaan spelen, de koning van het rijk Duloc nabij het moeras van Shrek.
 
Met deze aankondiging is de hoofdcast van Shrek de Musical bekend welke naast Darren bestaat uit René van Kooten (Shrek), Linda Verstraten (Fiona) en Qshans Thode (Ezel). Darren van der Lek heeft al in vele musicalproducties gespeeld. Zo was hij te zien in de musical Kinky Boots en verraste hij een groot publiek in zijn rol als Iago in Disney’s Aladdin van Stage Entertainment, wat zelfs leidde tot een nominatie voor de Musical Award van Beste Mannelijke Bijrol. Daarnaast was Darren al eerder onderdeel van producties van Van Hoorne Studios, waaronder “PAW Patrol Live! De Grote Race”. Voor het komende theaterseizoen zal hij de uitdagende rol van Heer Farquaad op zich nemen.
 
Ik verheug mij enorm om de rol van Heer Farquaad te mogen vertolken. Een rol die me letterlijk en figuurlijk op mijn knieën brengt! Het is een geweldige uitdaging om deze slechterik te gaan spelen en ik kijk er naar uit om samen met de cast dit verhaal tot leven te brengen,” aldus Darren van der Lek.
 
Meer informatie over de show én de kaartverkoop vind je hier!

The best of musicals op zaterdag 29 juni in de Ziggo Dome

Zaterdag 29 juni komt The Best of Musicals naar de Ziggo Dome in Amsterdam. The Best of Musicals belooft een onvergetelijke show te worden, waar musicals en concertbeleving samenkomen in een unieke en betoverende ervaring. De grootste musicalhits komen voorbij uit moderne klassiekers zoals Les Misérables, Wicked, Frozen en Sister Act; pop- & rockmusicals als We Will Rock You, Dreamgirls en Jesus Christ Superstar. Ook zijn er exclusieve previews uit nieuwe wereldhits als Dear Evan Hansen en nog veel meer. The Best of Musicals, met een groot live-orkest en spectaculair videodecor, neemt de bezoeker mee op een reis door de meest geliefde en iconische musicalnummers. Er zijn twee shows om 15:00 uur en 20:00 uur waarbij de nummers afwisselend in het Engels en Nederlands worden gezongen. Kaarten zijn nu te boeken via www.bestofmusicals.nl 
 
Willemijn Verkaik, René van Kooten, Gaia Aikman en Stars on Stage finalisten Michel Mulder en Susanna Klibansky zijn de eerste namen die hun opwachting maken tijdens dit groots opgezette musical spektakel in de Ziggo Dome. Voor het eerst sinds 10 jaar wordt de Amsterdamse pop- en rocktempel voor één dag het grootste theater van Nederland.

Audities Rent!

StiMuLie speelt in het late voorjaar van 2025 driemaal de musical Rent, van Jonathan Larson. Voor de musical is men op zoek naar een getalenteerde cast en zij hopen dat jij daarvan deel uit wil maken. De audities zijn op 30 mei (in de avond) en 1 en 2 juni (overdag). Lijkt je dit wat? Meld je dan snel aan via de website www.stimulie.nl. Daar is ook meer informatie over de audities te vinden.

Header: ©Musical Awards, ©Rokjesnacht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *