Musicalnieuws week 10
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 10

Het musicalnieuws van week 10. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld?

Cast Checkpoint Charlie brengt single uit

De musical Checkpoint Charlie toert op dit moment door het land. Zoals bekend, zijn de liedteksten voor deze musical geschreven door singer-songwriter Stef Bos. Gedurende de tour merkt producent Fons van Rongen (Goedemorgen Theaterproducties) dat het publiek zo enthousiast is over de muziek dat er is besloten om deze uit te brengen.

De eerste single, Doe je Ogen dicht, is inmiddels al te beluisteren op alle bekende streamingsdiensten. Dit nummer wordt in de voorstelling gezongen door Jeffrey Italiaander en Linda Verstraten. 

De teksten van Stef Bos en de muziek van Helmer Kant hebben het publiek vanaf de eerste try-out geraakt. Wij kregen regelmatig na de voorstelling de vraag of we de muziek niet konden uitbrengen. Toen hebben wij besloten om tijdens de première, op 30 januari, de muziek op te nemen. De single Doe Je Ogen Dicht is een mooi voorproefje van het live cast album wat op 26 maart wordt uitgebracht.”

Het live cast album van Checkpoint Charlie bestaat uit 11 liveopnames en is vanaf 26 maart te beluisteren op de bekende streamingsdiensten. 

Checkpoint Charlie is nog te zien tot en met 29 april door het hele land.

Extra voorstellingen #PERFECT

Een paar weken geleden schreven wij deze lovende recensie over de voorstelling #PERFECT, waarin Bettina Holwerda en Renée van Wegberg verschillende aspecten van het moederschap belichten. Nu is aangekondigd dat de voorstelling zo’n groot succes is dat ze in september in reprise gaan. 

De eenentwintig voorstellingen van de afgelopen tour waren in een rap tempo uitverkocht. Door dit succes zijn Renée en Bettina trots om aan te kondigen dat ze aankomend seizoen opnieuw met #PERFECT de theaters in gaan.

Renée: “Dat het fijn zou zijn om te horen dat anderen ook struggelen met gebroken nachten na het krijgen van kinderen, en dat je als moeder eigenlijk niet meer zonder Tena Lady op een tramponline kunt springen, had ik wel verwacht. Maar dat de reacties zo positief zouden zijn is echt bijzonder.

Bettina: “We krijgen berichten van mensen dat ze grote tranen hadden van het lachen én huilen, zo overweldigend. Dat de vraag naar extra voorstellingen daardoor zó groot zou zijn is een droom, een grote droom, waar ik zo ontzettend dankbaar voor ben. We gaan door! Yes!!

Wij kunnen deze voorstelling zeer sterk aanraden. Dus koop je kaartjes nu het nog kan! Hier vind je een overzicht van de theaters waar ze nog gaan spelen.  

Eerste scènefoto's van Grease

Hieronder zie je de eerste scénefoto’s van de nieuwe versie van Grease. De musical zal op maandagavond 3 april in première gaan in het DeLaMar Theater in Amsterdam en zal daarna te zien zijn in diverse theaters tot en met eind oktober.

Grease vertelt het verhaal van de tieners Danny en Sandy, die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd als Sandy overstapt naar de school van Danny. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar vooral stoer te willen overkomen op zijn vrienden. Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samenbrengen, maar voor hoe lang?

In de musical spelen Danique Graanoogst en Tristan van der Lingen de hoofdrollen van Danny en Sandy. Daarnaast speelt William Spaaij de rol van Vince Fontaine, Jonathan Vroege is te zien als Kenickie, Esmée Dekker speelt Rizzo en Marjolijn Touw is te zien als Miss Lynch.

De foto’s zijn gemaakt door Annemieke van der Togt en Roy Beusker.

Stichting NoNonsense presenteert in juni Urinetown

Stichting NoNonsense presenteert op 17 en 18 juni de musical Urinetown. Deze musicalklassieker neemt je mee naar een dystopische wereld waar water schaars is en de sanitaire voorzieningen in handen zijn van een machtig bedrijf. Maar als de arme bevolking in opstand komt, ontstaat er een strijd om vrijheid en rechtvaardigheid die je op het puntje van je stoel houdt. Met een cast van maar liefst 69 mensen is dit de eerste musical van Stichting NoNonsense waarin alle leden meedoen.

Urinetown is een verhaal dat je aan het denken zet en je hart sneller doet kloppen met fantastische muziek en indrukwekkende choreografieën. Dit is een must-see voor iedereen die van theater houdt en zich graag laat meeslepen in een meesterlijk verhaal.

De kaartverkoop voor Urinetown is nu geopend. Op 17 em 18 juni worden er 3 voorstellingen gespeeld in het Chassé Theater in Breda.

Header: ©Annemieke van der Togt en Roy Beusker, ©Robin Kamphuis

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *