Spot the Week 1
Nieuws

Nieuwsoverzicht week 1

Het musicalnieuws van week 1. Wat is er afgelopen week allemaal gebeurd in de theaterwereld.

WOMAN IN LOVE naar de theaters

Theaterproducenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen kondigen met trots de nieuwe concert-theatershow WOMAN IN LOVE aan, gepresenteerd door De Graaf & Cornelissen Entertainment. WOMAN IN LOVE, gepland voor 2025, zal het publiek meenemen op een betoverende reis door het onvergetelijke repertoire van de wereldster Barbra Streisand.

WOMAN IN LOVE belooft een avond vol met de tijdloze hits en meesterwerken die zijn gezongen door de legendarische Barbra Streisand. Artistiek directeur Hans Cornelissen deelt zijn enthousiasme: “Na het succes van eerdere theaterconcerten zoals Vive La France, Nederland Musicalland, Bella Italia en List Shaffy & Piaf, kijken we er enorm naar uit om ons te storten op dit waanzinnige repertoire van hoog niveau.

In een later stadium zullen meer details worden onthuld, inclusief de namen van de cast. Houd onze kanalen in de gaten voor verdere updates en aankondigingen.

Ga voor meer informatie naar www.degraafencornelissen.nl

De Hospita: Extra voorstellingen wegens groot succes

De nieuwe musical comedy De Hospita, speciaal geschreven voor het jubileumjaar van Simone Kleinsma, speelt avond na avond voor uitverkochte zalen door het hele land. Daarom is er goed nieuws: de succesvolle tournee wordt verlengd! Er zijn NU extra voorstellingen in verkoop voor Heerlen, Amsterdam en Groningen. 

Al 95% van de kaarten voor De Hospita zijn verkocht. Boek snel voordat het te laat is! Dat kan hier.

Pride & Prejudice: Scènebeelden

Vanaf deze week zijn de scènebeelden van Pride & Prejudice beschikbaar. Deze voorstelling gaat op vrijdag 5 januari in première. Wij zijn erbij dus houd onze socials in de gaten voor de recensie!

Mariska van Kolck en Wim van den Driessche spelen echtpaar Van Pels in musical Je, Anne

Mark Vijn Theater Producties is verheugd bekend te maken dat Mariska van Kolck en Wim van den Driessche in de aangrijpende voorstelling Je, Anne gaan spelen. Als het echtpaar Auguste en Hermann van Pels zijn zij vanaf februari te zien in de Nederlandse theaters. De rest van de cast wordt binnenkort bekendgemaakt.

De voorstelling Je, Anne vertelt wat zich afspeelde in het Achterhuis van 1942 tot 1944. De vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop worden belicht. Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je Anne’. Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is.

De première zal plaatsvinden op 26 februari 2024 in Schouwburg Amstelveen.

Meer informatie en kaartverkoop vind je hier: http://www.markvijn.nl/je-anne/

Musical de Tocht nog te zien tot en met april

Een goed begin van het nieuwe jaar voor Musical de Tocht, de producent laat weten dat de voorstelling nog tot en met april 2024 te zien is! De voorstelling over de Elfstedentocht is al meer dan 100 keer opgevoerd in het Friso Theater in Leeuwarden en er is dus nog steeds genoeg animo om de musical door te spelen.

De bezoekers komen vanuit heel Nederland naar Leeuwarden om De Tocht te beleven. ‘Historisch erfgoed dat je gezien moet hebben’ aldus een bezoeker uit Wageningen. Ook de ondernemers uit Friesland merken dat het in de winter drukker is in de provincie. Ondernemer Hotze Bouma heeft een restaurant in Leeuwarden, ‘Eet- en Drinklokaal Proefverlof’, en ontvangt dankzij de voorstelling gemiddeld zo’n veertig gasten meer per week.

De musical speelt nog tot en met april 2024, kaarten zijn verkrijgbaar via www.musicaldetocht.frl.

Paul Groot wordt alternate King Herod in Jesus Christ Superstar

Deze week heeft Albert Verlinde bekendgemaakt dat Paul Groot, net als Paul de Leeuw, de alternate van King Herod wordt in de rockmusical Jesus Christ Superstar. Naast zijn rol in De Hospita neemt Paul Groot regelmatig de rol van King Herod over van Alex Klaasen, die de meeste voorstellingen zal spelen.

Andere hoofdrollen in de rockmusical Jesus Christ Superstar zijn voor Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate) en Magtel de Laat (Mary Magdalena). De regie is in handen van Ivo van Hove.

De première van Jesus Christ Superstar is op 21 januari in het DeLaMar Theater Amsterdam. Meer informatie en kaartverkoop: https://www.jesuschristsuperstar.nl

Mees Kees op Kamp: Scènebeelden

Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus een geweldig kamp weet te maken! Zwemmen is immers ook werken. En een zeester zie je toch het beste ìn de zee. En zo geeft Mees Kees altijd weer zijn eigen draai aan alles wat op zijn pad komt.

Bekijk nu de scènefoto’s van de nieuwe musical Mees Kees op Kamp! De voorstelling gaat in première op 14 januari.

Header: ©MediaLane©Joris van Bennekom,  ©Albert Verlinde Theater

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *